lördag 18 februari 2012

4 dygn och %-ökning

Nu är valparna på sitt fjärde, snart femte dygn och de har blivit riktigt runda och go'a! Vi har vägt dem i dag och roade oss med att räkna ut procentökningen av deras vikt. Så himla roligt att se hur mycket de ökat i vikt på bara 4 dygn och även något att känna sig nöjd över, särskilt som de minsta ökat mest i vikt procentuellt. De 3 större av valparna har alla ökat 34% i vikt medan de 3 mindre ökat 40-42,5%. Tanken var att vi skulle göra denna vägning och uträkning när de är en vecka men jag kunde inte vänta. Även om jag nu med syn och känsel tydligt kunde avgöra att de gått upp bra i vikt så tog vetgirigheten över men nu vi gör om det på tisdag igen för att få det gjort vid en veckas ålder.

Rättelse! Tillagd 22/2 2012 Eftersom vi gjorde ett räknefel så stämmer inte siffrorna ovan. Att vi gjort fel uträkning kom vi på när vi vägde dem 1 vecka gamla. Alltså var procentökningen mellan 52% och 69% med den högsta ökningen för de tre mindre valparna.

Indra äter bra, är lugn och fin i valplådan och med livet utanför. Hon har börjat äta stadigare portioner igen och hennes starka drag för excellens och glamour har nu helt gett vika för moderligheten. Hon är verkligen en väldigt aktsam och ömsint mor.

Fia har varit på besök och vi  passade  på att fotografera valparna igen. Lite tätt på given så här men valpbilder kan man väl inte få för många av?

 Mätt och belåten!


Hane 1
  
Hane 2


Tik 1

Tik 2

Tik 3

Tik 4

2 kommentarer:

Anonym sa...

Knubbiga & goa sötnosar,,<3<3<3

Maria G sa...

Så söta de är! :) Lycka till med de små liven!

Skicka en kommentar