torsdag 31 maj 2012

Presentationer


Pappa Sirius presentation har uppdaterats med lite bilder den också idag som jag har fått låna av Charlotte. Lite skiftande kvalité men det visar ändå hans aktiviteter och arbetslust och inte minst samarbetsvilja. Han är ett av alla levande bevis på att whippets är de sportiga allroundhundar de är. Sirius är en ljuvlig individ att leva med och är så lättsam att ha att göra med och är väldigt lättlärd. Det har vi sett att de här valparna också ärvt och det tycker vi är så himla roligt eftersom det också var det vi hoppades på. Valparnas morfar "Emo" var ju också en sådan individ och det är även så vi upplever valparnas mamma Indra. Alla i kullen är öppna, glada och frimodiga små hundar. Trygga, nyfikna och orädda och har en härlig kombination av lugn och livlighet, självständighet och kontaktsökande. De är också väldigt intresserade av föremål och flera av dem bär mer än gärna omkring på olika saker.

Som sagts i det tidigare inlägget så bjuder jag in de utflyttade valparnas familjer att skriva en presentation av deras valp.

Jag börjar själv med att presentera de som fortfarande bor kvar här hemma. 2 av dem behöver fortfarande eget hem och familj. De är nu 15 veckor gamla, hela kullen är besiktigade utan anmärkningar, de har fått båda sina valpvaccineringar, är långt på väg att bli rumsrena, åker helt problemfritt i bil och vana vid koppelpromenader. Individuell ensamhetsträning har påbörjats i korta stunder och de har vistats i många olika miljöer.

del Khazaris The Hunt Will Be On, kallas hos oss för Torak.

En paus i Grustaget.
Foto: Lena Persson

Han är en sån där ruskigt charmig valp som väcker föräldrakänslorna i de flesta som träffat honom. Har den djupaste, vänligaste svarta blick man kan tänka. Kryper alltid upp i ett knä om han tillåts. Väldigt kontaktsökande och lugn i sin framtoning. Han är den som inte absolut måste vara med där det händer saker hela tiden utan slår sig gärna till ro på en bekväm plats och det är inte mycket som bekommer honom men han är naturligtvis gärna med och springer och brottas han också. Upptäcker och utforskar världen på samma sätt som de andra. Han har också haft en särskild egenhet i att hitta "skattgömmor" här hemma där han tagit sånt som inte alls tillhör valparna men inte direkt för bita sönder dem utan för att det blir fart på oss, han visar gärna upp sina byten och då blir det förstås uppmärksamhet!
I början när valparna fick kycklingvingar så gnydde Torak av välmående och njöt fullt medan han tuggade och tuggade. Igår överraskade han mig stort i köket när han satt nedanför skärbrädan med att "sitta fint"! Den enda av mina hundar någonsin som lärt sig det var vår lilla tax Flisan men nu berättade Imre att han hade provat det dagen innan och det satt tydligen! Torak är en sån hund som man ser på att han tänker och försöker klura ut hur han skall lyckas få till saker, lugnt och sansat går det till. Samtidigt är han en förvånansvärt lyhörd valp!

Torak jagar ikapp sin syster Evanlyn...

... och försöker fälla henne.
Foto: Lena Persson
Torak undersöker en grop som Bashshar gräver medan hans
syskon jagar varandra och de andra hundarna vidare på fältet.
Foto: Fia Eldh
Torak 14 veckor
Hypnotiskt söt - Geeee miiiiiig goooooodisssseeeeen nuuuu.....



del Khazaris I Let The Melody Shine, kallas hos oss för Evanlyn.

Hon har en lite speciell färg faktiskt där toppen av hennes hårstrån skimrar silveraktigt och det klär henne väl eftersom hon är kullens lilla kvicksilver! Utomhus verkar hon outtröttlig och är så nyfiken på världen. Att vandra tillsammans med vår sloughi Bashshar på promenaderna gillar hon och följer honom som en skugga. Hon tar gärna upp ett race och försöker springa ikapp med honom, hon verkar se upp till Bashshar. Hon är valpen som allra mest gillar att springa fort, så fort och snabbt hon bara kan. Hon kommer gärna upp i famnen eller sitter i knät hon också och njuter av att bara få vara nära, så klart. Knorrar och mumlar när hon myser tätt intill oss. Evanlyn är en sån liten person som tar allt med stort lugn och konstaterande. Från första gången med koppel så kliade det bara lite men att gå vidare kopplad har sedan varit helt naturligt liksom att åka bil. Trots att hon har mycket energi så är hon samlad och lugn, en mild personlighet hon också. Evanlyn är också den valp jag inte kan minnas att hon missat "kattlådan" en gång.

Foto: Fia Eldh
 Foton nedan tillhör Lena Persson
En dag i grustaget. Fort, fort...
... fortare!
Snabbast
Ställer in sig lite med Indy
Sträcker ut och vilar lite


14 veckor och har inte riktigt tid att stå stilla på bordet


del Khazaris Li´l Girl From Sweden, kallas för Yra

Hon delägs med Fia Eldh och om några dagar flyytar hon ca 6 mil härifrån till fodervärden Cila och hennes familj på kennel Kozlowski's som är vänner till oss sedan många år tillbaka.
Det var inte alls tänkt att vi skulle behålla två tikar hos fodervärd i den här kullen men ibland dyker det upp förslag och möjligheter som gör att man ändrar sina planer. Yra är en en liten kopia av sin mamma i så mycket av sitt sätt att vara. Skall upp i famnen, så är det är det bara, lyfter du mig inte försöker jag väl hoppa!! Hon kommunicerar väldigt mycket med hela kroppen och många ljud. I övrigt är hon som sina syskon hon också.




3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar kille lilla Torak,och din beskrivning av honom är den typ av whippet jag älskar..sen har jag suttit här och skrattat åt beskrivningen och bilderna på Evanlyn,hon är precist som min Frida..bråttom,bråttom och ska vara med överallt där det händer nåt.

Älskar att besöka och läsa din blogg.
Lycka till med alla valparna..jag kommer att fortsätta följa dom små liven.

Kram / Maidie

Sandra sa...

Åh! Evanlyn är så fiiiin Ullis :) Kom hit med na ;) hihi.. Kram på er! /Sandra och Zid.

.::del Khazaris::. Ullis sa...

@ Maidie - TACK!! Vilka glädjande ord!

@ Sandra- Ja Du, Sandra hon är ljuvlig den lilla fröken, svår att motstå kan jag säga. Det är risk att det börjar bli lite bortskämda här hemma snart!

Skicka en kommentar