söndag 8 april 2012

Första gången i skogen - lite som Disneyland

Vi har en alldeles underbar liten glänta i skogen ner mot en sjö där det passar så bra att vara med små valpar. Där var vi också med den förra kullen. I dag har det varit soligt och vindstilla så det har varit varmare än på länge då passade vi på att ta valparna till dit mot kvällningen.
Det är lustigt att se skillnaden på valparnas nyfikenhet och mod mellan öppna ytor som gräsmattor och vägar jämfört med skogen. Att få komma dit och utforska allt det nya tillsammans med mamma och mormor var nog det roligaste någonsin. Ett riktigt äventyr! Att få se de små liven i naturen är verkligen något speciellt tycker jag. Vilken fart och intensitet det blev i allt. Att få hoppa, skutta, springa, klättra att få snubbla och ta sig upp igen, nosa, bita och smaka på allt det nya.
Samspelet med våra andra hundar utvecklas i rasande fart nu men även tillsammans med oss. Valparna har bara det senaste dygnet blivit så mycket mer medvetna om omvärlden och att de kan kommunicera och samspela med den, med oss människor och hundar. Det är en viktigt period i valputvecklingen de har framför sig nu när de skall lära sig hundspråk och hundbeteenden. Det märks så väl på de vuxna hundarna också hur de är mer aktivt tillsammans med valparna nu än tidigare. Det är därför jag inte tänker leverera några valpar förrän allra tidigast vid 10 veckor. Det är också dels för att jag vill vänta med att välja vilken valp jag skall behålla men framför allt för att jag tycker att den här socialiseringstiden är så viktig för valparna och att jag tror att den blir som alla lugnast och tryggast tillsammans med valpens flock. Både oss och hundarna men syskonen och mamman kan ingen ersätta och när Indra nu är en så bra mammatik så skulle det vara synd att inte låta henne prägla valparna.
Tyvärr blev det inga actionfoton där ute i skogen eftersom kameran inte orkar fokusera men några bilder från kvällens skogsäventyr blev det i alla fall. Min dotter Johanna var aktiv med kameran och här följer foton med lite blandad kvalité. Måste tillägga att det var alltså inte så mörkt som det ser ut på en del foton utan det är kamerans begränsningar som luras.

Yra
Renn och Alyss
Horace
Evanlyn
Alyss
Horace
Torak
Som inte var stilla nog att komma med på fler bilder
Renn
Yra
Sådan mor sådan dotter! Vackra Indra och vackra Renn.

Alyss och Evanlyn
Bytet Horace och jägaren Yra
Horace klättrar
Uppe!
Vi kan också! Yra och Evanlyn

Man blir trött av att utforska nya marker och sina förmågor!
Nu åkte vi hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar