torsdag 29 mars 2012

6 veckor

Nu har de hunnit bli 6 veckor gamla och är inte längre så små liv utan ganska stora faktiskt. Eller åtminstone mycket små hundar. Mycket liv och rörelse är det på dem, precis som det skall vara. Små upptäcksresanden som numer har hela köket och hallen till förfogande. Men på nätterna får de nöja sig med köket, av säkerhetsskäl. Tyvärr är det fortfarande gråmulet och blåser ganska friskt här hos oss så det blir inte långa stunder utomhus ännu. Vi väntar verkligen på den värmande solen nu!

Horace stannade just till efter ett race med råttan genom tunneln.
Råttan som vi är lite stolta över eftersom den tillhör Bashshar. En sloughi!! och han fick råttan när han var 8 veckor, det är snart 2 år sedan och han älskar sina mjukdjur men ändå är alla HELA!
Mor och barn i vårsolen

Här inomhus försöker vi berika tiden för dem med olika stimulerande prylar och nya saker att utforska dagligen och de får också besöka våra andra rum och undersöka dem, reviret skall utforskas förstås.

Renn har krupit in i hinken. Lite spännande allt med balansen som krävs.

En tom fodersäck kan vara riktigt stimulerande att undersöka och inte minst att få riva sedan.

 Mötet med våra andra hundar har fått sköta sig självt. De har fått närma sig valparna i sin egen takt och tvärt om och det är så fascinerande att se deras samspel och kommunikation!
Det är ju också barn här på besök ofta, både våra vänners barn och Imres kompisar och då får ju valparna fullt upp!



Här somnade Evanlyn i Imres famn
De vuxna hundarna och mamma Indra välkomnar ju alltid barn. Indra signalerar till vuxna besökare att hon är lite aktsam om valparna men släpper villigt fram dem till sina små, hon litar ju på oss. Även en mycket sansad och valpvänlig borzoitik har varit här på besök. Det var hon också när vi hade den förra kullen. Så lämpligt, tycker vi att de får möta sina första främmande hundar hemma innan de ska ut i vida världen. Nu är det ju så att de är hundar som brukar komma på besök och är accepterade av och bekanta med vår egen flock.

Det här med att "gå på låda" går så himla bra. Det är riktigt lustigt att se hur de plötsligt stannar upp från vad de nu håller på med och ger sig i väg i full galopp och är den lådan upptagen ger man sig iväg till en annan av lådorna. Ibland hinner man inte ända fram...



Jag är ju så fruktansvärt förtjust i små valptassar och kan länge sitta och bara känna och titta på dem!

Evanlyns baktass



Det är fortfarande också helt fascinerande att sitta med dem när de sover, så rogivande med dessa underbara små väsen.  


De har ju blivit 6 veckor och vi har haft dem stående på bordet igen med blandat resultat. Somliga väldigt avslappnade och andra inte alls men det blev skapliga bilder igen tycker jag så de får visa lite av hur de är byggda nu vi 6 veckors åldern.
Torak
Horace

Yra
Evanlyn

Renn
Alyss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar