onsdag 21 mars 2012

Sötaste små rovdjuren

I dag är de 5 veckor gamla. Det händer så mycket hela tiden i deras utveckling och det är så spännande att vara med dem. Det är fortfarande mycket käftbrottning och ibland visar sig ett riktigt kruthumör men det är oftare numer som den underlägsne skriker och försöka undvika situationen än att den tar till humöret i försvar som de ofta gjorde för några få dagar sedan. Indra har också börjat fostra dem mer ingripande och morrar högt och ljudligt åt dem när de biter i hennes tassar t ex. Hon har tydliga gränser för vad som accepteras och inte. Att bita i kroppen är inte OK! Hennes kroppsspråk i övrigt är inte aggressivt hotfullt på något sätt. Vissa gånger tar hon ett löst men stadigt grepp över deras nosar om de inte respekterar hennes gränser. Sedan Indra började med att aktivt fostra dem på detta sätt har de i stort sett slutat helt att bita även i våra händer och andra kroppsdelar.
När Indra äter sin mat vill ju valparna fram och äta de också och det är tydligt hur hon behandlar dem olika. Vissa får äta försiktigt medan någon inte släpps fram alls. Det är så fascinerande att se valparnas respons och vilket samspel de har med sin mamma.

De får lite olika nya leksaker varje dag, tuggstickor har de också fått men höjdaren kom idag. Råa kycklingvingar! Spännande och gott att riva och slita i även om det ännu är svårt att få bort nämnvärt mycket kött från dem. Så intressant att se dem, hur intensivt beteendet blir med rått kött jämfört med torkade hudtugg eller torrfoder t.ex men även hur fantastiskt trötta och nöjda de blir när de jobbat och gnagt ordentligt en stund.

Valparna är så söta och goa så vi inte vet om vi ska skratta eller gråta ibland. Vi gör båda delarna till och från. Att så små väsen kan väcka så många och starka känslor!!

Vi bjuder på några foton av våra 6 underverk, trots att de har lite mjukost i mustaschen...

Torak var lite trött och ville nog helst lägga sig ner.
Horace

Yra
Evanlyn
Renn
Alyss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar